Seuraa meitä

Donitsit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 kpl

45min 


Donitsit valmistuvat nopeasti, sillä taikinan kohoamista ei tarvitse odotella. Kierittele valmiit leivonnaiset sokerissa tai valuta pinnalle helppo kuorrute.

Ainekset

20 kpl

4 dl

vehnäjauhoja

1 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria 

1 tl

ruokasoodaa (tai 2 tl leivinjauhetta)

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

- - -

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

1

kananmuna

75 g

voita tai margariinia (sulatettu)

n. 1 dl

vehnäjauhoja

Paistamiseen

n. 1 litraa

rypsiöljyä

Herkulliset donitsit voi kieritellä sokerissa tai kuorruttaa.

Ohje

  1. Sulata voi (75 g). Jätä odottamaan. 
  2. Mittaa kulhoon kuivat aineet: 4 dl vehnäjauhoja, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda, kardemumma ja suola. Sekoita huolellisesti.
  3. Tee ainesten keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan kermaviili ja kananmuna. Sekoita hieman. 
  4. Lisää vielä sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (mutta älä sekoita ylimääräistä). Lisää vielä jauhoja noin 1 dl, jotta saat taikinan, jonka muotoilu onnistuu. Taikinan kuuluu kuitenkin olla pehmeää ja tahmeaa. 
  5. Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä palat palloiksi (käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja). 
  6. Litistä pallot reilu 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Paina reiät keskelle esimerkiksi omenaporalla. (Vältä ylimääräistä jauhoa donitsien pinnalla, sillä siitä kertyy sakkaa kattilaan paistamisen aikana.)



Donitsien muodon ei tarvitse olla täydellinen.

Donitsien muoto pyöristyy paistaessa.

Paistaminen

  1. Kuumenna kattilassa noin 1 litra rypsiöljyä. Huomioi uppopaistamisen turvallisuusVaraa reikäkauha paistamiseen sekä lautanen ja talouspaperia donitsien valuttamista varten.
  2. Aloita paistaminen, kun öljy on noin 170 asteista.
  3. Laske donitsit öljyyn yksi kerrallaan reikäkauhaa apuna käyttäen. Paista kerrallaan vain sen verran, että donitsit mahtuvat paistumaan rinnakkain.
  4. Paista noin 1 minuutti kummaltakin puolelta (käännä reikäkauhalla, kun alapuoli on kauniisti ruskistunut). Muista pienentää lieden tehoa, jotta öljy ei kuumene liikaa. 
  5. Nosta donitsit kattilasta reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. 
  6. Kierittele sokerissa tai valuta pinnalle kuorrutus. 



Kaakaokuorrutus

3 dl

tomusokeria

1,5 rkl

kaakaojauhetta

n. 2 rkl

vettä

strösseleitä

  1. Mittaa tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon.
  2. Lisää sen verran vettä, että saat notkean, mutta donitsin päällä pysyvän kuorrutteen. Jos kuorrutteesta tulee liian löysää, lisää tomusokeria.
  3. Valuta kuorrute donitsien päälle lusikalla tai muovipussin kulmasta pursottamalla. 
  4. Ripottele pinnalle strösseleitä.  


Valkoinen kuorrutus

3 dl

tomusokeria

1 rkl

sitruunamehua

n. 1 rkl

vettä

strösseleitä

  1. Mittaa tomusokeri kulhoon.
  2. Lisää sitruunamehu ja sen verran vettä, että saat notkean, mutta donitsin päällä pysyvän kuorrutteen. 
  3. Valuta kuorrute donitsien päälle.
  4. Ripottelepinnalle strösseleitä.  

 

Katso myös

Seuraa meitä

Donitsit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 kpl

45min 


Donitsit valmistuvat nopeasti, sillä taikinan kohoamista ei tarvitse odotella. Kierittele valmiit leivonnaiset sokerissa tai valuta pinnalle helppo kuorrute.

Ainekset

20 kpl

4 dl

vehnäjauhoja

1 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria 

1 tl

ruokasoodaa (tai 2 tl leivinjauhetta)

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

- - -

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

1

kananmuna

75 g

voita tai margariinia (sulatettu)

n. 1 dl

vehnäjauhoja

Paistamiseen

n. 1 litraa

rypsiöljyä

Herkulliset donitsit voi kieritellä sokerissa tai kuorruttaa.

Ohje

  1. Sulata voi (75 g). Jätä odottamaan. 
  2. Mittaa kulhoon kuivat aineet: 4 dl vehnäjauhoja, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda, kardemumma ja suola. Sekoita huolellisesti.
  3. Tee ainesten keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan kermaviili ja kananmuna. Sekoita hieman. 
  4. Lisää vielä sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (mutta älä sekoita ylimääräistä). Lisää vielä jauhoja noin 1 dl, jotta saat taikinan, jonka muotoilu onnistuu. Taikinan kuuluu kuitenkin olla pehmeää ja tahmeaa. 
  5. Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä palat palloiksi (käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja). 
  6. Litistä pallot reilu 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Paina reiät keskelle esimerkiksi omenaporalla. (Vältä ylimääräistä jauhoa donitsien pinnalla, sillä siitä kertyy sakkaa kattilaan paistamisen aikana.)



Donitsien muodon ei tarvitse olla täydellinen.

Donitsien muoto pyöristyy paistaessa.

Paistaminen

  1. Kuumenna kattilassa noin 1 litra rypsiöljyä. Huomioi uppopaistamisen turvallisuusVaraa reikäkauha paistamiseen sekä lautanen ja talouspaperia donitsien valuttamista varten.
  2. Aloita paistaminen, kun öljy on noin 170 asteista.
  3. Laske donitsit öljyyn yksi kerrallaan reikäkauhaa apuna käyttäen. Paista kerrallaan vain sen verran, että donitsit mahtuvat paistumaan rinnakkain.
  4. Paista noin 1 minuutti kummaltakin puolelta (käännä reikäkauhalla, kun alapuoli on kauniisti ruskistunut). Muista pienentää lieden tehoa, jotta öljy ei kuumene liikaa. 
  5. Nosta donitsit kattilasta reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. 
  6. Kierittele sokerissa tai valuta pinnalle kuorrutus. 



Kaakaokuorrutus

3 dl

tomusokeria

1,5 rkl

kaakaojauhetta

n. 2 rkl

vettä

strösseleitä

  1. Mittaa tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon.
  2. Lisää sen verran vettä, että saat notkean, mutta donitsin päällä pysyvän kuorrutteen. Jos kuorrutteesta tulee liian löysää, lisää tomusokeria.
  3. Valuta kuorrute donitsien päälle lusikalla tai muovipussin kulmasta pursottamalla. 
  4. Ripottele pinnalle strösseleitä.  


Valkoinen kuorrutus

3 dl

tomusokeria

1 rkl

sitruunamehua

n. 1 rkl

vettä

strösseleitä

  1. Mittaa tomusokeri kulhoon.
  2. Lisää sitruunamehu ja sen verran vettä, että saat notkean, mutta donitsin päällä pysyvän kuorrutteen. 
  3. Valuta kuorrute donitsien päälle.
  4. Ripottelepinnalle strösseleitä.  

 

Katso myös

Seuraa meitä

Donitsit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 kpl

45min 


Donitsit valmistuvat nopeasti, sillä taikinan kohoamista ei tarvitse odotella. Kierittele valmiit leivonnaiset sokerissa tai valuta pinnalle helppo kuorrute.

Ainekset

20 kpl

4 dl

vehnäjauhoja

1 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria 

1 tl

ruokasoodaa (tai 2 tl leivinjauhetta)

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

- - -

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

1

kananmuna

75 g

voita tai margariinia (sulatettu)

n. 1 dl

vehnäjauhoja

Paistamiseen

n. 1 litraa

rypsiöljyä

Herkulliset donitsit voi kieritellä sokerissa tai kuorruttaa.

Ohje

  1. Sulata voi (75 g). Jätä odottamaan. 
  2. Mittaa kulhoon kuivat aineet: 4 dl vehnäjauhoja, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda, kardemumma ja suola. Sekoita huolellisesti.
  3. Tee ainesten keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan kermaviili ja kananmuna. Sekoita hieman. 
  4. Lisää vielä sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (mutta älä sekoita ylimääräistä). Lisää vielä jauhoja noin 1 dl, jotta saat taikinan, jonka muotoilu onnistuu. Taikinan kuuluu kuitenkin olla pehmeää ja tahmeaa. 
  5. Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä palat palloiksi (käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja). 
  6. Litistä pallot reilu 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Paina reiät keskelle esimerkiksi omenaporalla. (Vältä ylimääräistä jauhoa donitsien pinnalla, sillä siitä kertyy sakkaa kattilaan paistamisen aikana.)



Donitsien muodon ei tarvitse olla täydellinen.

Donitsien muoto pyöristyy paistaessa.

Paistaminen

  1. Kuumenna kattilassa noin 1 litra rypsiöljyä. Huomioi uppopaistamisen turvallisuusVaraa reikäkauha paistamiseen sekä lautanen ja talouspaperia donitsien valuttamista varten.
  2. Aloita paistaminen, kun öljy on noin 170 asteista.
  3. Laske donitsit öljyyn yksi kerrallaan reikäkauhaa apuna käyttäen. Paista kerrallaan vain sen verran, että donitsit mahtuvat paistumaan rinnakkain.
  4. Paista noin 1 minuutti kummaltakin puolelta (käännä reikäkauhalla, kun alapuoli on kauniisti ruskistunut). Muista pienentää lieden tehoa, jotta öljy ei kuumene liikaa. 
  5. Nosta donitsit kattilasta reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. 
  6. Kierittele sokerissa tai valuta pinnalle kuorrutus. 



Kaakaokuorrutus

3 dl

tomusokeria

1,5 rkl

kaakaojauhetta

n. 2 rkl

vettä

strösseleitä

  1. Mittaa tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon.
  2. Lisää sen verran vettä, että saat notkean, mutta donitsin päällä pysyvän kuorrutteen. Jos kuorrutteesta tulee liian löysää, lisää tomusokeria.
  3. Valuta kuorrute donitsien päälle lusikalla tai muovipussin kulmasta pursottamalla. 
  4. Ripottele pinnalle strösseleitä.  


Valkoinen kuorrutus

3 dl

tomusokeria

1 rkl

sitruunamehua

n. 1 rkl

vettä

strösseleitä

  1. Mittaa tomusokeri kulhoon.
  2. Lisää sitruunamehu ja sen verran vettä, että saat notkean, mutta donitsin päällä pysyvän kuorrutteen. 
  3. Valuta kuorrute donitsien päälle.
  4. Ripottelepinnalle strösseleitä.  

 

Katso myös